Liemers Verleden Nieuws

Nieuws

Wetenswaardigheden op archeologisch of historisch terrein betreffende de H.A.S. kunt u op deze pagina vinden. Nieuws afkomstig van het streekarchivariaat kunt op de hoofpagina van die dienst aantreffen.

8 oktober 2002
Tot ieders verrassing wordt tijdens het archeologisch onderzoek op het terrein van Zorgcentrum Oldershove te Wehl, een gedeelte van een inheems-Romeinse nederzetting aangetroffen.

10 december 2002
In Loil gaat het onderzoek naar de resten van een middeleeuwse nederzetting op het terrein aan de Kloosterstraat verder.

1 februari 2003
Deze site heeft in januari 2003 maar liefst 1776 bezoekers ontvangen, een record sinds de officiŽle lancering in oktober 2002! Het is duidelijk dat de geboden informatie in een behoefte voorziet en we zullen dus op de ingeslagen weg blijven doorgaan.

9 mei 2003
Onder nummer 172 verscheen onlangs bij het Archeologisch Diensten Centrum (ADC) te Bunschoten het rapport over het archeologisch onderzoek bij Zorgcentrum Oldershove te Wehl.

juli 2003
Samen met het Archeologisch Diensten Centrum werd in drie dagen nog een klein gedeelte van de nederzetting op het terrein van Zorgcentrum Oldershove opgegraven.

Terug naar de vorige pagina