Liemers Verleden Archieven Nieuws

Streekarchivariaat De Liemers en Doesburg

Wat: werkstukkendag
Waar: streekarchivariaat De Liemers en Doesburg, Nieuwstraat 4 te Doesburg (0313-481319)
Wanneer: 19 september 2009 van 10.00-16.00 uur.
Voor wie: voor alle scholieren/studenten in de regio (Angerlo, Didam, Doesburg, Duiven, Rijnwaarden, Wehl, Westervoort en Zevenaar, en daarbuiten)

Op zaterdag 19 september 2009 organiseert het streekarchivariaat De Liemers en Doesburg in het kader van het vijftigjarig bestaan een zogenaamde werkstukkendag in de raadpleeglocatie te Doesburg.

Van 10.00 – 16.00 uur zullen de medewerkers van de archiefdienst aanwezig zijn om scholieren of studenten te helpen bij het vinden van een geschikt onderwerp voor een werkstuk/scriptie, informatie aandragen als ze al een onderwerp hebben of helpen bij het vinden van illustratiemateriaal.

Behalve van de aanwezige originele documenten vanaf de Middeleeuwen, kan er ook gebruik gemaakt worden van de vele foto’s, ansichtkaarten, landkaarten, kranten, bouwtekeningen en de uitgebreide documentatieverzameling.

Het aanwezige materiaal biedt niet alleen veel onderwerpen voor het vak geschiedenis, maar zeker ook voor aardrijkskunde of andere vakken.

Ter plekke kan er gescand, gekopieerd en gefotografeerd worden. In de meeste gevallen zijn er geen kosten aan verbonden.

Er is informatie te vinden van alle bij het streekarchivariaat aangesloten gemeenten: Angerlo, Didam, Doesburg, Duiven, Rijnwaarden, Wehl, Westervoort en Zevenaar. Met behulp van bijvoorbeeld kranten en de bibliotheek is er ook veel informatie te vinden van algemene onderwerpen als bijvoorbeeld de Eerste en Tweede Wereldoorlog of de Watersnoodramp in Zeeland in 1953.

Aangezien er al veel materiaal digitaal beschikbaar is (foto’s, ansichtkaarten, kaarten) is het raadzaam om zelf een USB stick mee te brengen.

Aanmelden voor deze dag hoeft niet, maar als je zeker weet dat je komt is het handig om al van tevoren te bellen of te mailen wat je aan materiaal of informatie zoekt. Telnr. 0313-481319, e-mail: sald@freeler.nl of info@liemersverleden.nl. Wellicht kun je ook op de website van het streekarchivariaat al iets vinden: www.liemersverleden.nl

Voor meer informatie: 0313-481319.

Terug naar de vorige pagina